IntellinQ
Spatial Data Management

Inmeten met een GNSS ontvanger (Only available in Dutch)

GNSS ontvangers kunnen locaties tot op de centimeter nauwkeurig inmeten door gebruik te maken van het Global Navigation Satellite System (GNSS). Het GNSS omvat naast het bekende Amerikaanse GPS meerdere satellietnetwerken voor positiebepaling zoals het Europese Galileo, Russische GLONASS en het Chinese Baidou. 

GNSS ontvangers kunnen via een hun interface volledig geïntegreerd worden met GeolinQ. Locatiemetingen kunnen dan direct vanuit GeolinQ in combinatie met een GNSS ontvanger uitgevoerd worden. De resultaten worden na elke meting opgeslagen in GeolinQ en ontsloten in het kaartportaal en services voor verdere verwerking.

Integratie met marXact voor BAM Infra Telecom

Een voorbeeld van een gerealiseerde toepassing voor het inmeten met GNSS is de integratie met de UNI-GR1 ontvanger van marXact voor BAM Infra Telecom. Met de toepassing kan uitgevoerd werk worden ingemeten en gerelateerd aan het geplande werk voor de aanleg van glasvezelnetwerken. De validatie op nauwkeurigheid van de ingemeten punten tijdens het meten zorgt ervoor dat medewerkers eenvoudig het meetwerk kunnen uitvoeren en nauwkeurigheid  van de metingen gewaarborgd wordt. De ingewonnen locatiemetingen worden opgeslagen in GeolinQ en gekoppeld de objecten van het aan te leggen glasvezelnetwerk. De resultaten kunnen worden ontsloten in het kaartportaal en via services voor verdere verwerking.

Metingen wordt uitgevoerd met de GeolinQ service applicatie op een iPad in combinatie met een marXact GNSS ontvanger. De integratie is gerealiseerd in opdracht van BAM Infra Telecom en is nu als standaard functionaliteit beschikbaar voor alle GeolinQ gebruikers.

Neem contact met ons op over de mogelijkheden van de beschikbare integratie in GeolinQ met de marXact ontvanger en mogelijkheden voor integratie met andere GNSS ontvangers voor uw toepassingen.